followers

Thursday, 12 January 2012

:: morning ::

Salam pagi,,, to family and frendz,,
Mood pagi ni, :) ok2 jek,, Harap rini akuh dpt jalani kehidupan akuh dgn baik,
So, renung2kan lah ayt ani ckit,,

Ya Allah, Ya Tuhan Kami,
Kami sambut kedatangan hari ini dengan kesyukuran kepada Mu. Sempurnakan nikmatMu untuk kami pada hari ini dan kekalkanlah nikmat yang telah engkau kurniakan kepada kami selama ini dan kurniakan kelazatan untuk kami dalam mengecap akan segala nikmat yang dikurniakan kepada kami.
Ya Allah Ya Tuhan Kami,
Kami memohon kepada Mu akan nikmat secukup-cukupnya, memohon kesihatan semulia-mulianya, memohon rezeki semewah-mewahnya, memohon umur setua-tuanya, memohon rahmat dan nikmat sebanyak-banyaknya, memohon anugerah sebaik-baiknya, memohon sifat lemah lembut yang sehalus-halus Hikmahnya, memohon amal yang sebenar-benar faedahnya


Rini merupakan hari Juamaat yg merupakan penghulu sgla hari. dimana pada hari jumaat lah Nabi Adam a.s diciptakan dan diwafatkan. dan dimasukkan dlm syurga dan dtrunkan kebumi. dan de mos important,, hari jumaat jugak hari berlakunya kiamat. Allahu akhbar!!
Jdi, amaln yg disyariaatkan kite lakukan selawat dan banyakkan bacaan al quran. bace surah al kahfi,, bnyakkan doa n bg kaum Adam,, segerakan lah tunaikan solat jumaat. dan merupakan hari yg mustajab untuk berdoa.

Btw, rini akuh ta de paper,, hurm, boley la hilag penat tuh ckit,,
ada lgi 3 paper jek,, rasa ta sabar jek na balik kg,,,huhuhuu,, tbe2 rse cam ta nak da dtg kl blik,, huhuhuu..
Ini saje r coretn akuh pde pg nih,,,
~gud morning~
 :: sarakassim ::

No comments:

Post a Comment

oppss!!! jgn lupa komen kat bawa nih taw :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Old Pink Turtle